Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.57 Star

Fajitas z kurczakiem, meksykański gulasz z kolendrą

wegegulasz 72% (pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), papryka czerwona, papryka żółta, cebula czerwona, fasola czerwona, kukurydza, koncentrat pomidorowy 30%, olej rzepakowy, czosnek, cukier, kmin rzymski, chili, pieprz czarny, sól), fajitas 26% (tortilla PSZENNA, kurczak (pierś), kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona), cebula czerwona, fasola czarna, kolendra, natka pietruszki, olej rzepakowy, sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), cukier, woda, ocet ryżowy (woda, ryż), kmin rzymski, papryka słodka, pasta miso (woda, SOJA, ryż, sól, alkohol z trzciny cukrowej), pieprz czarny, sól, imbir, kolendra, oregano, papryka ostra, pieprz cayenne, tymianek, cynamon), ser gouda 2% (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), kolendra 1%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 179 kJ/282 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 40,2 g
w tym cukry: 11,5 g
Błonnik: 5,9 g
Białko: 15,0 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: