Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.49 Star

Roladka z indyka ze szpinakiem w cieście francuskim i sosem koperkowym, puree ziemniaczane, karmelizowana marchewka i pasternak

Ziemniaki, Indyk, Pasternak, Marchew, Ciasto francuskie (zawiera MLEKO i GLUTEN), Szpinak, Woda, ŚMIETANA 15% tł., JAJA kurze, Miód pszczeli, Cebula biała, MLEKO spożywcze 2% tł., Pietruszka, SELER korzeniowy, Por, MASŁO 82% tł., Olej rzepakowy, Koperek, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sól, Czosnek, Pieprz czarny, Papryka ostra, Tymianek, Papryka słodka, Gałka muszkatołowa

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 297 kJ/310 kcal
Tłuszcz: 12,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g
Węglowodany: 36,7 g
w tym cukry: 8,9 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 15,8 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: