Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.15 Star

Wiosenne minestrone z pesto pistacjowym

Woda, Brokuł, Szpinak baby, SELER naciowy, Groszek zielony, Olej rzepakowy, ORZECHY PISTACJOWE, Oliwa z oliwek, Cebula biała, bulion warzywny (baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń SELERA), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z PSZENICĄ, SELEREM), kurkuma), Natka pietruszki, Szczypiorek, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Bazylia, Czosnek, Sok z cytryny, Sól

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
493 kJ/118 kcal
Tłuszcz: 10,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 4,4 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 3,7 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • orzechy
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: