Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.19 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Botwinkowe curry z cieciorką, kalarepą i orzechami nerkowca, ryż jaśminowy

Ciecierzyca, Ryż jaśminowy, Botwinka, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Kalarepa, ORZECHY NERKOWCA, Cebula czerwona, Imbir różowy marynowany, Sól, Pasta curry (suszona czerwona papryka chilli, czosnek, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galangal, skórka limonki, kaffir, przyprawy), Kiełki słonecznika, Olej rzepakowy, liście kafiru, Papryka ostra, Kmin rzymski, Kurkuma, Kolendra (nasiona)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
2 057 kJ/492 kcal
Tłuszcz: 15,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,9 g
Węglowodany: 78,9 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 17,1 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: