Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55 Star

Makaron orzo z cukinią, suszonymi pomidorami i serem kozim, sos winegret

cukinia 39%, makaron 22% (makaron orzo (mąka PSZENNA, woda), sól, olej rzepakowy), pomidory suszone w oleju 11% (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), rukola 11%, ser kozi 11% (MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej), sos winegret 6% (olej rzepakowy, sok z cytryny, miód pszczeli, musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), sól, pieprz czarny)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 179 kJ/282 kcal
Tłuszcz: 26,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 18,1 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 10,1 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: