Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.42 Star
  • Dairy Free

Dhal z czerwonej soczewicy z kolendrą, kasza bulgur

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Kasza bulgur (zawiera PSZENICĘ), Woda, Soczewica czerwona, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Cebula biała, Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Pasta curry (suszona czerwona papryka chilli, czosnek, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galangal, skórka limonki, kaffir, przyprawy), Kolendra, Sól, Czosnek, Cukier, Kmin rzymski, Chili, Pieprz czarny, Imbir, Gałka muszkatołowa, Cynamon

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 147 kJ/274 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g
Węglowodany: 40,9 g
w tym cukry: 4,7 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 11,7 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • gluten

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: