Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.34 Star

Pasztet jajeczno-pieczarkowy, sos majonezowy z koperkiem, chleb razowy, ogórek kiszony, papryka

pasztet 32% (JAJA kurze, pieczarki, JAJA kurze, cebula biała, koperek, szczypiorek, śmietana 18% tłuszczu (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), olej rzepakowy, kurkuma, majeranek, pieprz czarny, sól), chleb razowy 19% (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), ogórek kiszony 19% (ogórki, woda, przyprawy (GORCZYCA), sól), papryka czerwona 19%, sos 11% (jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), koperek, czosnek, sok z cytryny, pieprz czarny, sól, olej rzepakowy)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 011 kJ/481 kcal
Tłuszcz: 24,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
Węglowodany: 48,3 g
w tym cukry: 6,7 g
Błonnik: 7,3 g
Białko: 22,1 g
Sól: 3,5 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: