Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.33 Star
  • Less Gluten

Sałatka grecka

pomidorki 28%, ogórek zielony 21%, papryka żółta 14%, sałata lodowa 14%, cebula czerwona 7%, ser typu feta 7% (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), sos winegret 6% (olej rzepakowy, sok z cytryny, miód pszczeli, musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), sól, pieprz czarny), oliwki czarne 3% (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazowy), oregano 1%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
426 kJ/102 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 6,2 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 2,5 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: