Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.51 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Vegan

Afrykański gulasz z masłem orzechowym i ciecierzycą, makaron sojowy

Ciecierzyca, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Makaron sojowy (skrobia kukurydziana, skrobia fasoli zielonej, skrobia grochowa, woda), Pieczarki, Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona), Batat, Cebula czerwona, Pasta z orzeszków ziemnych (ORZESZKI ZIEMNE prażone), Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Koncentrat pomidorowy 30%, Woda, ORZESZKI ZIEMNE, SEZAM biały, Olej rzepakowy, Sól, Natka pietruszki karbowana, Cukier, Garam Masala (nasiona kolendry, kmin rzymski, cynamon, imbir, czarny pieprz, nasiona kopru włoskiego, goździki, anyż, gałka muszkatołowa, zielony kardamon), Czosnek, Chili, Kurkuma

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 278 kJ/305 kcal
Tłuszcz: 14,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 35,6 g
w tym cukry: 6,7 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 10,2 g
Sól: 1,8 g

Alergeny

  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: