Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.63 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Bajgiel z hummusem i pieczonym burakiem, sałatka z granatem, dressing tahini

bajgiel 58% (bajgiel (Mąka PSZENNA 500, woda, drożdże, mąka gryczana, olej, słód JĘCZMIENNY, SEZAM, siemię lniane, płatki OWSIANE, słonecznik), ciecierzyca, burak, woda mineralna niegazowana, pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), sok z cytryny, czosnek, oliwa z oliwek (Oliwa z oliwek, olej słonecznikowy), cukier, kmin rzymski, pieprz czarny, sól, sól, tymianek), ogórek zielony 14%, pomidorki 14%, sos 9% (oliwa z oliwek, woda mineralna niegazowana, pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), syrop klonowy, sok z cytryny, pieprz czarny, sól), rukola 5%, granat 2%

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 069 kJ/495 kcal
Tłuszcz: 23,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 58,4 g
w tym cukry: 9,0 g
Błonnik: 7,8 g
Białko: 14,5 g
Sól: 1,6 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: