Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.22 Star

Bajgiel z pieczonymi plastrami cukinii, pesto z botwinki i serem halloumi, świeże warzywa

Cukinia, Bajgiel (Mąka PSZENNA 500, woda, drożdże, mąka gryczana, olej, słód JĘCZMIENNY, SEZAM, siemię lniane, płatki OWSIANE, słonecznik), Ser halloumi (MLEKO krowie, MLEKO kozie, MLEKO owcze, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, suszone liście mięty), Ogórek zielony, Rzodkiewka, Burak, Rukola, Botwinka, Kiełki rzodkiewki, Bazylia, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Oliwa z oliwek, ORZECHY NERKOWCA, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Olej rzepakowy

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 032 kJ/486 kcal
Tłuszcz: 22,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,2 g
Węglowodany: 45,5 g
w tym cukry: 7,4 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 23,6 g
Sól: 3,5 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • orzechy
  • sezam

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: