Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free

Bataty pieczone z fasolką edamame, żurawiną i szpinakiem, sos musztardowy

bataty 42% (batat, czosnek, pieprz czarny, sól, olej rzepakowy), fasola edamame 37%, szpinak baby 11%, sos 5% (olej rzepakowy, musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), sok z cytryny, miód pszczeli, sól, pieprz czarny), żurawina suszona 5% (żurawina, cukier, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 233 kJ/295 kcal
Tłuszcz: 12,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 32,9 g
w tym cukry: 14,7 g
Błonnik: 9,9 g
Białko: 11,7 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gorczyca
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: