Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.97 Star
  • Less Gluten

Bezglutenowa kanapka z żurawiną i serem wędzonym podana z słupkami ogórka

Ogórek zielony, Chleb bezglutenowy (Woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana), skrobie (ziemniaczana, tapiokowa), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, jabłkowy, z babki jajowatej), ziarna (proso, siemię lniane, słonecznik, chia), białko kurze (JAJA), otręby ryżowe, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, melasa trzcinowa, sól, łuska gryki, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol)), Dżem żurawinowy, Ser żółty wędzony (MLEKO pasteryzowane, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowej)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
613 kJ/147 kcal
Tłuszcz: 5,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 20,4 g
w tym cukry: 6,0 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 4,3 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: