Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.07 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Bezglutenowa lasagne z czarną soczewicą, dynią i beszamelem, sałatka z pomidorkami, rukolą, sos winegret

Makaron lasagne bezglutenowy (skrobia kukurydziana, JAJA, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, emulgator E 471; substancja zagęszczająca: guma guar), Dynia, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Pieprz czarny, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Rukola, Pomidorki daktylowe, Soczewica czarna, Imbir różowy marynowany, Sól, JAJA kurze, Czosnek, Cebula biała, Olej rzepakowy, Napój ryżowy (Baza ryżowa (woda, ryż), olej słonecznikowy, wapń, sól morska, stabilizator: guma gellan, regulatory kwasowości: fosforany potasu, witaminy: B12, D2), Mąka ryżowa, Liść laurowy, Gałka muszkatołowa, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
828 kJ/198 kcal
Tłuszcz: 10,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 22,8 g
w tym cukry: 3,7 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,1 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: