Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.07 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Bezglutenowa lasagne z czarną soczewicą, dynią i beszamelem, sałatka z pomidorkami, rukolą, sos winegret

Dynia, Pomidorki daktylowe, Makaron lasagne bezglutenowy (skrobia kukurydziana, JAJA, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, emulgator E 471; substancja zagęszczająca: guma guar), Napój ryżowy (Baza ryżowa (woda, ryż), olej słonecznikowy, wapń, sól morska, stabilizator: guma gellan, regulatory kwasowości: fosforany potasu, witaminy: B12, D2), Rukola, Olej rzepakowy, JAJA kurze, Soczewica czarna, Cebula biała, Sok z cytryny, Mąka ryżowa, Czosnek, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Imbir różowy marynowany, Sól, Pieprz czarny, Liść laurowy, Gałka muszkatołowa, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
826 kJ/197 kcal
Tłuszcz: 10,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 22,8 g
w tym cukry: 3,7 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 3,8 g
Sól: 0,1 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: