Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.56 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Bolognese z makaronem bezglutenowym i żółtym serem

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Wołowina, Wieprzowina, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Cebula biała, Marchew, Koncentrat pomidorowy 30%, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Olej rzepakowy, SELER naciowy, Sól, Oregano, Bazylia, Czosnek, Cukier, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 525 kJ/603 kcal
Tłuszcz: 30,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,9 g
Węglowodany: 46,1 g
w tym cukry: 9,2 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 36,6 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: