Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.34 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Bolognese z soczewicą i pieczarkami, makaron bezglutenowy z orzechami nerkowca

ORZECHY NERKOWCA, Pietruszka, Soczewica zielona, Sól, Olej rzepakowy, Czosnek, SELER naciowy, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieczarki, Bazylia, Oregano, Oliwa z oliwek, Marchew, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Cebula biała, Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 508 kJ/599 kcal
Tłuszcz: 15,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 98,3 g
w tym cukry: 16,5 g
Błonnik: 11,3 g
Białko: 18,8 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • jaja
  • orzechy
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: