Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.34 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Bolognese z soczewicą i pieczarkami, makaron bezglutenowy z orzechami nerkowca

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Pieczarki, Marchew, Koncentrat pomidorowy 30%, Soczewica zielona, Pietruszka, SELER naciowy, ORZECHY NERKOWCA, Cebula biała, Olej rzepakowy, Cukier, Sól, Bazylia, Czosnek, Oregano

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 506 kJ/599 kcal
Tłuszcz: 15,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
Węglowodany: 98,2 g
w tym cukry: 19,5 g
Błonnik: 11,2 g
Białko: 18,7 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • jaja
  • orzechy
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: