Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.2 Star
  • Dairy Free

Burger z soczewicy z tajskim sosem mango, makaron ryżowy, surówka z marchewki

Kolendra, SEZAM czarny, Imbir różowy marynowany, Papryczka chili, Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Pulpa mango (Pulpa z mango, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Surówka marchewkowa z jabłkiem (marchew, jabłko, olej rzepakowy, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), Makaron ryżowy (mąka ryżowa, woda), Soczewica zielona, Pieczarki, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Natka pietruszki, JAJA kurze, Olej rzepakowy, Cebula biała, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Płatki OWSIANE, Marchew, Kmin rzymski, Sok z limonki świeżo wyciskany

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 262 kJ/302 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 51,6 g
w tym cukry: 7,7 g
Błonnik: 5,0 g
Białko: 12,0 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: