Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.6
Burrito z ‘wegańskim kurczakiem’, sałatka z cheddarem i kukurydzą, sos jogurtowo-majonezowy
Roślinny odpowiednik mięsa (baza SOJOWA (93%) (woda, białko SOJOWE, sól), olej słonecznikowy, aromat naturalny), SELER naciowy, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), JOGURT naturalny 2% tł., Ser cheddar (MLEKO, sól, kultury bakterii, barwnik: annato), Sałata rzymska mini, Kukurydza, Tortilla PSZENNA, Fasola czerwona, Czosnek, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sól, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Cebula czerwona, Pieprz czarny, Papryka żółta, Papryka wędzona, Papryka słodka, Papryka ostra, Papryka czerwona, Olej rzepakowy, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Marchew, Koncentrat pomidorowy 30%, Kmin rzymski, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych)
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 187 kJ/284 kcal |
Tłuszcz: 14,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g |
Węglowodany: 28,5 g w tym cukry: 5,0 g |
Błonnik: 2,2 g |
Białko: 11,3 g |
Sól: 1,2 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
- seler
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.