Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.92 Star

Cannelloni z dynią i serem gorgonzola w sosie pomidorowym

Dynia, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ser gorgonzola (pasteryzowane MLEKO krowie, sól, podpuszczka zwierzęca (cielęca)), Ziemniaki, Makaron cannelloni (semolina z PSZENICY durum, woda), Cebula biała, Koncentrat pomidorowy 30%, ORZECHY WŁOSKIE, Olej rzepakowy, Mąka kukurydziana, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Gałka muszkatołowa, Pieprz biały, Cukier

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 205 kJ/288 kcal
Tłuszcz: 13,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g
Węglowodany: 32,5 g
w tym cukry: 6,8 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 10,8 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: