Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55 Star

Cannelloni z kurczakiem, szpinakiem i żółtym serem w sosie pomidorowym, sałatka z sosem winegret

Roszponka, Szpinak, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Cukier, Pomidorki daktylowe, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), Ogórek zielony, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Koncentrat pomidorowy 30%, JAJA kurze, Bazylia, Czosnek, Cebula biała, Sól, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Kurczak (pierś), Makaron cannelloni (semolina z PSZENICY durum, woda), Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
859 kJ/205 kcal
Tłuszcz: 12,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 14,6 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 8,4 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: