Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55 Star

Cannelloni z kurczakiem, szpinakiem i żółtym serem w sosie pomidorowym, sałatka z sosem winegret

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ogórek zielony, Pomidorki daktylowe, Kurczak (pierś), Szpinak, Cebula biała, Olej rzepakowy, Makaron cannelloni (semolina z PSZENICY durum, woda), Roszponka, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), JAJA kurze, Koncentrat pomidorowy 30%, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Sok z cytryny, Czosnek, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Sól, Pieprz czarny, Cukier, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
879 kJ/210 kcal
Tłuszcz: 13,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 14,7 g
w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 9,1 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: