Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.31 Star

Cannelloni z ricottą, chili, cytryną i grillowanymi warzywami, roszponka z pomidorkami, sos winegret

Roszponka, Cukier, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Czosnek, Sól, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Koncentrat pomidorowy 30%, Cebula biała, Makaron cannelloni (semolina z PSZENICY durum, woda), Pomidorki daktylowe, Cytryna, Papryka czerwona, cukinia, Bakłażan, Ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól), Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Olej rzepakowy, Miód pszczeli

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
993 kJ/237 kcal
Tłuszcz: 12,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 22,5 g
w tym cukry: 5,1 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 7,3 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: