Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.06 Star
  • Dairy Free

Caponata z bakłażanem, pomidorami i oliwkami, chleb żytni

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Bakłażan, Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, sól, serwatka (z MLEKA)), Cebula biała, Olej rzepakowy, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazowy), SELER naciowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), orzechy pinii, Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Rodzynki (rodzynki, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI), Czosnek, Pieprz czarny, Papryka wędzona, Papryka słodka, Papryka ostra

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
2 134 kJ/510 kcal
Tłuszcz: 21,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 64,2 g
w tym cukry: 21,7 g
Błonnik: 11,9 g
Białko: 10,0 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: