Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.06 Star
  • Dairy Free

Caponata z bakłażanem, pomidorami i oliwkami, chleb żytni

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Bakłażan, Chleb żytni (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, drożdże, sól), Cebula biała, SELER naciowy, Oliwa z oliwek, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól), Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), orzechy pinii, Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Rodzynki (rodzynki, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI), Czosnek, Pieprz czarny, Papryka wędzona, Papryka ostra, Papryka słodka, Olej rzepakowy, Sól

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
2 133 kJ/510 kcal
Tłuszcz: 21,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
Węglowodany: 64,2 g
w tym cukry: 21,7 g
Błonnik: 11,9 g
Białko: 10,0 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: