Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Chili z indykiem, jogurt grecki

Indyk, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Fasola czerwona, Papryka żółta, Papryka czerwona, SELER naciowy, Marchew, Cebula czerwona, Olej rzepakowy, Woda, Sól, Papryka słodka, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Czosnek, Imbir, Kolendra, Pieprz czarny, Kmin rzymski, Papryka wędzona, Papryka ostra, Chili, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
612 kJ/146 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 11,3 g
w tym cukry: 5,5 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 16,1 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: