Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Chili z indykiem, jogurt grecki

Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Tymianek, Kolendra, Indyk, Imbir, Fasola czerwona, Czosnek, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sól, SELER naciowy, Pieprz czarny, Cebula czerwona, Papryka żółta, Papryka wędzona, Papryka słodka, Papryka ostra, Papryka czerwona, Olej rzepakowy, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Marchew, Kmin rzymski, Chili

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
612 kJ/146 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 11,3 g
w tym cukry: 5,5 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 16,1 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: