Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.01
Chłodnik ogórkowo-miętowy z ziołowymi grzankami i serem feta
Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Koperek, Mięta, Pieprz czarny, Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Czosnek, Olej rzepakowy, Ogórek zielony, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Tymianek
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 784 kJ/187 kcal |
Tłuszcz: 8,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g |
Węglowodany: 18,7 g w tym cukry: 5,9 g |
Błonnik: 2,5 g |
Białko: 10,4 g |
Sól: 1,0 g |
Alergeny
- gluten
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.