Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.27
-
Less Gluten
Chłodnik z botwinki i ogórków małosolnych
Burak, JOGURT naturalny 2% tł., Koncentrat buraczkowy (Zagęszczony sok z buraków ćwikłowych, woda, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; warzywa i ekstrakty warzywne (zawierają SELER), przyprawy i ekstrakty przypraw, aromaty (zawierają SELER, MLEKO)), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Botwinka, Czosnek, Olej rzepakowy, Koperek, Ogórek małosolny (Ogórki, woda, sól, przyprawy), Rzodkiewka, Szczypiorek
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 407 kJ/97 kcal |
Tłuszcz: 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g |
Węglowodany: 14,5 g w tym cukry: 7,2 g |
Błonnik: 2,8 g |
Białko: 6,5 g |
Sól: 0,7 g |
Alergeny
- mleko
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.