Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
0 Star
  • Less Gluten

XXX_Ciasto jaglano-dyniowe z gorzką czekoladą, sos waniliowy, pomarańcza

Mąka PSZENNA pełnoziarnista, MASŁO 82% tł., Miód pszczeli, Dynia, Kasza jaglana, Sól, JAJA kurze, Czekolada gorzka (Miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna SOJOWA, aromat naturalny: wanilia), MLEKO spożywcze 2% tł., Pomarańcza, JOGURT naturalny 2% tł., Pasta waniliowa, Serek homogenizowany waniliowy (MLEKO, ŚMIETANKA, cukier, skrobia kukurydziana, aromat, pokruszona laska wanilii 0,02%, barwnik: karoteny, kultury bakterii)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 052 kJ/490 kcal
Tłuszcz: 22,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,7 g
Węglowodany: 62,6 g
w tym cukry: 28,4 g
Błonnik: 5,1 g
Białko: 12,9 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: