Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.24 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Ciasto z batatów z masłem orzechowym i kandyzowaną skórką pomarańczy

Batat, Mąka OWSIANA, Mąka ryżowa, JAJA kurze, Pasta z orzeszków ziemnych (ORZESZKI ZIEMNE prażone, ORZESZKI ZIEMNE kawałki), Miód pszczeli, Skórka pomarańczowa kandyzowana, Cukier wanilinowy (cukier kryształ, etylowanilina, aromat waniliowy), Cynamon, Soda oczyszczona, Mięta, Jagody goji (zawierają DWUTLENEK SIARKI), Czosnek, Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sól

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 244 kJ/297 kcal
Tłuszcz: 6,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 50,1 g
w tym cukry: 16,0 g
Błonnik: 5,5 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,1 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • jaja
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: