Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.36
-
Dairy Free
-
Less Gluten
-
Vegan
Ciecierzyca z pieczarkami i suszonymi pomidorami, puree ziemniaczano-groszkowe, sałatka z ogórkiem i rzodkiewką z sojową śmietaną czosnkową
Cebula biała, Czosnek, Rzodkiewka, Ogórek zielony, Ziemniaki, Groszek zielony, Napój ryżowy (Baza ryżowa (woda, ryż), olej słonecznikowy, wapń, sól morska, stabilizator: guma gellan, regulatory kwasowości: fosforany potasu, witaminy: B12, D2), Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sojowa alternatywa śmietanki (Woda, olej słonecznikowy, SOJA, syrop kukurydziany, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, sól morska), Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Ciecierzyca, Koncentrat pomidorowy 30%, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Sól, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Rozmaryn, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Pieczarka, Olej rzepakowy, Majeranek, Sałata rzymska mini
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 2 428 kJ/580 kcal |
Tłuszcz: 37,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g |
Węglowodany: 75,5 g w tym cukry: 15,0 g |
Błonnik: 20,9 g |
Białko: 24,0 g |
Sól: 2,6 g |
Alergeny
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.