Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.28 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Curry warzywne z soczewicą podane z ryżem

Cebula biała, Sól, Soczewica zielona, Kolendra, Czosnek, Brokuł, Trawa cytrynowa, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), Pieprz czarny, Papryka czerwona, Olej rzepakowy, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), liście kafiru, Imbir różowy marynowany, Ryż biały

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
867 kJ/207 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 27,5 g
w tym cukry: 4,5 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 6,4 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: