Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.42 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Vegan

Curry z ciecierzycą, kalafiorem i marchewką, komosa ryżowa

Cebula biała, Papryka słodka, Komosa ryżowa, Czosnek, Ciecierzyca, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Sól, Pieprz czarny, Papryka ostra, Cukier, Olej rzepakowy, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Marchew, liście kafiru, Kurkuma, Kalafior, Czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), Natka pietruszki

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 951 kJ/466 kcal
Tłuszcz: 21,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,7 g
Węglowodany: 54,8 g
w tym cukry: 6,0 g
Błonnik: 11,0 g
Białko: 12,2 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: