Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.31 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Curry z ciecierzycą, szparagami, pieczarkami i mini kukurydzą, ryż basmati

Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Pieczarka, Szparagi, Ciecierzyca, Kukurydza mini kolby (Kukurydza mini kolby, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól), Ryż basmati, Cebula czerwona, Sok z limonki, Natka pietruszki, Olej rzepakowy, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Czosnek, Imbir różowy marynowany, Sól, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Pasta curry (suszona czerwona papryka chilli, czosnek, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galangal, skórka limonki, kaffir, przyprawy), liście kafiru

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 298 kJ/310 kcal
Tłuszcz: 14,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,6 g
Węglowodany: 39,4 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 9,2 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gluten
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: