Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.46 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Vegan

Curry z czerwonej soczewicy i batatów z kolendrą, ryż brązowy

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Batat, Ryż brązowy, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Soczewica czerwona, Woda, Cebula biała, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Sól, Czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), Sok z limonki, Czosnek, Kolendra, Imbir różowy marynowany, liście kafiru, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
2 996 kJ/716 kcal
Tłuszcz: 20,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,8 g
Węglowodany: 106,2 g
w tym cukry: 12,3 g
Błonnik: 16,6 g
Białko: 20,3 g
Sól: 1,0 g

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: