Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Curry z dorszem i ciecierzycą, ryż basmati z kolendrą

DORSZ, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ciecierzyca, Ryż basmati, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Kalafior, Batat, Cebula biała, Sok z limonki, Olej rzepakowy, Sól, Kolendra, Czosnek, liście kafiru, Pieprz czarny, Pasta curry (suszona czerwona papryka chilli, czosnek, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galangal, skórka limonki, kaffir, przyprawy), Kurkuma, Pieprz cytrynowy

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 385 kJ/570 kcal
Tłuszcz: 10,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g
Węglowodany: 74,2 g
w tym cukry: 7,4 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 46,9 g
Sól: 1,4 g

Alergeny

  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to:
HH15