Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.44 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Less Carb

Curry z kurczakiem, brokułami i papryką, makaron ryżowy

Kurczak (pierś), Brokuł, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Papryka czerwona, Makaron ryżowy (mąka ryżowa, woda), Olej rzepakowy, Cebula biała, Sól, SEZAM czarny, Woda, Czosnek, Sos ostrygowy (zawiera MIĘCZAKI), Sok z limonki, Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Kolendra, Sos teriyaki (zawiera SOJĘ), Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Trawa cytrynowa, Pasta curry (suszona czerwona papryka chilli, czosnek, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galangal, skórka limonki, kaffir, przyprawy), Sambal oelek (papryka chili, sól, cukier, ocet), Imbir, liście kafiru

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 369 kJ/566 kcal
Tłuszcz: 19,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,9 g
Węglowodany: 43,4 g
w tym cukry: 9,8 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 56,3 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • mięczaki
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: