Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.17 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Curry z soczewicą, bakłażanem, pomidorami i bazylią, makaron bezglutenowy

Bakłażan, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Makaron bezglutenowy, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Soczewica zielona, Cebula biała, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Bazylia, Sok z limonki, Olej rzepakowy, olej kokosowy, Pasta curry (suszona czerwona papryka chilli, czosnek, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galangal, skórka limonki, kaffir, przyprawy), Sól, liście kafiru

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
939 kJ/224 kcal
Tłuszcz: 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 33,7 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 5,1 g
Białko: 7,7 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: