Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.17 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Curry z soczewicą, bakłażanem, pomidorami i bazylią, makaron bezglutenowy

Bakłażan, Cebula biała, liście kafiru, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Olej kokosowy, Olej rzepakowy, Pasta curry (suszona czerwona papryka chilli, czosnek, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galangal, skórka limonki, kaffir, przyprawy), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Sok z limonki, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Bazylia, Soczewica zielona, Sól, Makaron bezglutenowy

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
939 kJ/224 kcal
Tłuszcz: 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 33,7 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 5,1 g
Białko: 7,7 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: