Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.21
Dip z pieczonych buraków z przyprawą zaatar, krakersy żytnie
Krakersy żytnie (mąka ŻYTNIA (16,8%), zakwas ŻYTNI, siemię lniane, mąka PSZENNA, suszone pomidory (10%), ziarno słonecznika, SEZAM biały, miód, oliwa z oliwek, sól, zioła prowansalskie (oregano, tymianek, bazylia, cząber, estragon), drożdże, suszona bazylia (0,02%)), JOGURT naturalny 2% tł., Oliwa z oliwek, Papryka ostra, Przyprawa arabska zaatar (SEZAM, tymianek, sól, sumak), Sól, Syrop klonowy, Burak, Czosnek, Olej rzepakowy, ORZECHY WŁOSKIE, Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna)
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 478 kJ/114 kcal |
Tłuszcz: 7,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g |
Węglowodany: 8,5 g w tym cukry: 5,3 g |
Błonnik: 2,9 g |
Białko: 4,5 g |
Sól: 0,3 g |
Alergeny
- gluten
- mleko
- orzechy
- sezam
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.