Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.24
-
Less Gluten
Dorsz po portugalsku, pieczone ziemniaki ratte
Oliwki kalamata (Oliwki, olej rzepakowy, woda, sól, kwas octowy (ocet)), Olej rzepakowy, Rozmaryn, Sól, Ziemniaki ratte, Czosnek, Kiełki słonecznika, DORSZ polędwica, Cukier, Koncentrat pomidorowy 30%, Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Pieprz czarny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Cebula biała, Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona)
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 412 kJ/337 kcal |
Tłuszcz: 11,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g |
Węglowodany: 33,6 g w tym cukry: 9,3 g |
Błonnik: 5,5 g |
Białko: 21,2 g |
Sól: 0,4 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- mleko
- ryby i produkty pochodne
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.