Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.24 Star
  • Less Gluten

Dorsz po portugalsku, pieczone ziemniaki ratte

Oliwki kalamata (Oliwki, olej rzepakowy, woda, sól, kwas octowy (ocet)), Olej rzepakowy, Rozmaryn, Sól, Ziemniaki ratte, Czosnek, Kiełki słonecznika, DORSZ polędwica, Cukier, Koncentrat pomidorowy 30%, Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Pieprz czarny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Cebula biała, Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 412 kJ/337 kcal
Tłuszcz: 11,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 33,6 g
w tym cukry: 9,3 g
Błonnik: 5,5 g
Białko: 21,2 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: