Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.17 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Dorsz w ziołowym pudrze, frytki ziemniaczane, marchewka z groszkiem, domowy ketchup

Pieprz czarny, Cukier, Marchew baby, Groszek zielony, DORSZ, SELER naciowy, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Koncentrat pomidorowy 30%, Cebula biała, Sól, Natka pietruszki, Koperek, Czosnek, Tymianek, Rozmaryn, Olej rzepakowy, Chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, koncentrat białka SOJOWEGO, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, prażona mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu, enzym), Ziemniak

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 540 kJ/607 kcal
Tłuszcz: 5,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 101,0 g
w tym cukry: 31,1 g
Błonnik: 13,5 g
Białko: 41,8 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • ryby i produkty pochodne
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: