Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.25
-
Dairy Free
-
Wegetariańskie klopsiki z batatem w sosie orientalnym z makaronem razowym i groszkiem cukrowym
Groszek cukrowy, Natka pietruszki, Sok z limonki, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Garam Masala (nasiona kolendry, kmin rzymski, cynamon, imbir, czarny pieprz, nasiona kopru włoskiego, goździki, anyż, gałka muszkatołowa, zielony kardamon), Czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista, woda), Płatki OWSIANE, Papryka czerwona, Ciecierzyca, Kmin rzymski, Cebula biała, Czosnek, Batat, Sól, Siemię lniane, Pieprz czarny, Papryka wędzona, Olej rzepakowy, Kolendra
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 191 kJ/285 kcal |
Tłuszcz: 9,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,7 g |
Węglowodany: 42,3 g w tym cukry: 4,8 g |
Błonnik: 6,9 g |
Białko: 10,2 g |
Sól: 0,5 g |
Alergeny
- gluten
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.