Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.46 Star

Drobiowe pulpeciki w sosie pomidorowym z kaparami, oliwkami i parmezanem, makaron rigatoni

Makaron rigatoni (Mąka z PSZENICY durum, woda), Kurczak (pierś), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Kurczak udko, Cebula biała, Woda, Olej rzepakowy, JAJA kurze, Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazowy), Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Koncentrat pomidorowy 30%, Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Czosnek, Sól, Bazylia, MASŁO 82% tł., Pieprz czarny, Przyprawa gyros (zawiera GORCZYCĘ), Cukier

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
3 124 kJ/747 kcal
Tłuszcz: 24,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0 g
Węglowodany: 80,4 g
w tym cukry: 8,2 g
Błonnik: 5,7 g
Białko: 48,0 g
Sól: 3,0 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: