Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.32 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free
  • Vegan

Dyniowe risotto z masłem orzechowym i chrupiącymi fistaszkami

risotto 97% (dynia, ryż basmati, napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), marchew, pasta z orzeszków ziemnych (ORZESZKI ZIEMNE prażone), pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), cebula biała, sok z limonki, sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), wywar warzywny (zawiera SELER), sól, pieprz czarny, rozmaryn, olej rzepakowy), ORZESZKI ZIEMNE 2%, kiełki słonecznika 1%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
828 kJ/198 kcal
Tłuszcz: 13,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 20,0 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 5,9 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: