Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.55 Star

Fajitas z kurczakiem, meksykański gulasz z kolendrą

Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Cebula czerwona, Fasola czarna, Imbir, Kolendra, Kurczak (pierś), Tymianek, Tortilla PSZENNA, Chili, Cukier, Koncentrat pomidorowy 30%, Papryka czerwona, Papryka żółta, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Czosnek, Fasola czerwona, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Cebula czerwona, Papryka słodka, Cynamon, Kmin rzymski, Olej rzepakowy, Oregano, Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona), Papryka ostra, Pieprz cayenne, Pasta miso (woda, SOJA, ryż, sól, alkohol z trzciny cukrowej), Pieprz czarny, Sól, Papryczka jalapeno marynowana, Kolendra, Natka pietruszki, Ocet ryżowy (woda, ryż), Kukurydza

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 172 kJ/280 kcal
Tłuszcz: 9,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 35,8 g
w tym cukry: 9,3 g
Błonnik: 4,6 g
Białko: 13,6 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: