Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.56 Star

Fajitas z kurczakiem, meksykański gulasz z kolendrą

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Tortilla PSZENNA, Kukurydza, Fasola czerwona, Papryka żółta, Papryka czerwona, Kurczak (pierś), Cebula czerwona, Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona), Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Kolendra, Cukier, Woda, Czosnek, Fasola czarna, Sól, Natka pietruszki, Papryka słodka, Kmin rzymski, Chili, Pieprz czarny, Imbir, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Ocet ryżowy (woda, ryż), Tymianek, Pasta miso (woda, SOJA, ryż, sól, alkohol z trzciny cukrowej), Pieprz cayenne, Papryka ostra, Cynamon, Oregano

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 185 kJ/283 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 40,4 g
w tym cukry: 11,6 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 15,0 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to:
HH15