Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.6 Star

Fajitas z kurczakiem, sałatka meksykańska

Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Fasola czerwona, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Pomidory (Pomidory kostka, sok pomidorowy, kwas cytrynowy), Sok z limonki świeżo wyciskany, Czosnek, Awokado Hass, Tortilla PSZENNA, Tymianek, Kurczak (pierś), Kolendra, Imbir, Fasola czarna, Cukier, Pasta miso (woda, SOJA, ryż, sól, alkohol z trzciny cukrowej), Cebula czerwona, Ocet ryżowy (woda, ryż), Natka pietruszki, Kolendra, Papryczka jalapeno marynowana, Sól, Pieprz czarny, Pieprz cayenne, Papryka słodka, Papryka ostra, Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona), Oregano, Olej rzepakowy, Kmin rzymski, Cynamon, Kukurydza

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 176 kJ/281 kcal
Tłuszcz: 7,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 38,6 g
w tym cukry: 7,4 g
Błonnik: 5,6 g
Białko: 14,5 g
Sól: 1,4 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: