Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.37
Falafel burger w grahamce z mangomayo i roszponką, papryka
Roszponka, Olej rzepakowy, Papryka czerwona, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Sos tabasco (ocet, czerwona ostra papryka, sól), Pulpa mango (Pulpa z mango, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Natka pietruszki, JAJA kurze, Czosnek, Ciecierzyca, Cebula biała, Bułka z mąki graham z czarnuszką (Mąka PSZENNA graham 1850, mąka PSZENNA 500, woda, drożdże, cukier, sól, nasiona czarnuszki), Sól, Pieprz czarny, Kolendra (nasiona), Kmin rzymski, Kardamon, Cynamon, Chili, SEZAM biały, Papryka żółta
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 294 kJ/309 kcal |
Tłuszcz: 12,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g |
Węglowodany: 44,2 g w tym cukry: 5,3 g |
Błonnik: 7,4 g |
Białko: 10,6 g |
Sól: 1,1 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
- jaja
- sezam
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.