Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.16
-
Dairy Free
-
Falafel z sosem orientalnym z kaszą bulgur i grillowanymi warzywami
Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Natka pietruszki, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Garam Masala (nasiona kolendry, kmin rzymski, cynamon, imbir, czarny pieprz, nasiona kopru włoskiego, goździki, anyż, gałka muszkatołowa, zielony kardamon), Czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), Kasza bulgur (zawiera PSZENICĘ), Papryka żółta, Papryka czerwona, Cukinia, JAJA kurze, Kmin rzymski, Kolendra, Groszek zielony, Czosnek, Ciecierzyca, Sól, Proszek do pieczenia, Pieprz czarny, Papryka słodka, Olej rzepakowy, Sok z limonki
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 2 472 kJ/591 kcal |
Tłuszcz: 20,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,3 g |
Węglowodany: 88,3 g w tym cukry: 8,4 g |
Błonnik: 15,1 g |
Białko: 22,0 g |
Sól: 1,7 g |
Alergeny
- gluten
- jaja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.