Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star

Fasolka po bretońsku z kurczakiem podana z chlebem

fasola 49% (pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), fasola biała, marchew, pietruszka, SELER korzeniowy, por, cebula biała, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 30%, czosnek, cukier, majeranek, sól, pieprz czarny), chleb żytni 37% (Zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA, woda, sól, serwatka (z MLEKA)), kurczak 14% (kurczak (pierś), cukier, imbir, kmin rzymski, nasiona kolendry, papryka słodka, pieprz czarny, sól, tymianek, olej rzepakowy, woda)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
819 kJ/196 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 28,9 g
w tym cukry: 4,8 g
Błonnik: 5,6 g
Białko: 10,9 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: