Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.5 Star
  • Less Gluten

Filet z indyka z marchewką i groszkiem podany z tłuczonymi ziemniakami

indyk 38% (indyk, koncentrat pomidorowy 30%, olej rzepakowy, cukier, woda, czosnek, sos tabasco (ocet, czerwona ostra papryka, sól), majeranek, papryka słodka, pieprz czarny, sól), puree 33% (ziemniaki, MLEKO spożywcze 2% tł., MASŁO 82% tł., sól, pieprz czarny), marchewka z groszkiem 29% (marchew, groszek zielony, śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), woda, marchew, olej rzepakowy, pietruszka, SELER korzeniowy, por, papryka słodka, pieprz czarny, sól), koperek

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
3 135 kJ/750 kcal
Tłuszcz: 30,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
Węglowodany: 58,3 g
w tym cukry: 20,2 g
Błonnik: 9,9 g
Białko: 60,3 g
Sól: 1,4 g

Alergeny

  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: