Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.67 Star

Filet z sandacza na cytrynowym risotto, szparagi w pecorino i migdałach

SANDACZ, Szparagi, Ryż arborio, Woda, Cytryna, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), MIGDAŁY, Ser Pecorino Romano (MLEKO owcze, sól, podpuszczka jagnięca), Sok z cytryny, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Wywar warzywny (zawiera SELER), Sos ostrygowy (zawiera MIĘCZAKI), Olej rzepakowy, Sól, Pieprz czarny, Trawa cytrynowa, Kurkuma

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
3 008 kJ/719 kcal
Tłuszcz: 18,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,8 g
Węglowodany: 65,1 g
w tym cukry: 4,9 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 73,9 g
Sól: 3,0 g

Alergeny

  • jaja
  • mięczaki
  • mleko
  • orzechy
  • ryby i produkty pochodne
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: