Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.41 Star

Forszmak wieprzowy z pieczarkami, ogórkiem kiszonym i papryką, chleb litewski

Wieprzowina, polędwica, Chleb litewski (mąka PSZENNA 750, mąka ŻYTNIA 720, mieszanka wypiekowa Borodyński (mąka ŻYTNIA, słód ŻYTNI, sól, kolendra, ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO), gluten PSZENNY, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy), woda, drożdże), Pieczarka, Papryka czerwona, Ogórek kiszony (ogórki, woda, czosnek, chrzan, koper, sól), Śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Woda, Koncentrat pomidorowy 30%, Cebula biała, Czosnek, Olej rzepakowy, Cukier, Przyprawa gyros (zawiera GORCZYCĘ), Majeranek, Sól, Pieprz czarny, Papryka ostra, Papryka słodka

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 340 kJ/320 kcal
Tłuszcz: 6,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 33,1 g
w tym cukry: 8,3 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 24,2 g
Sól: 1,7 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: